Отримав 10 000 гривень хабара: ДБР затримало оперуповноваженого ДФС

10:32, 9 апреля 2019
Посадовець вимагав кошти за непроведення перевірки підприємця.
Отримав 10 000 гривень хабара: ДБР затримало оперуповноваженого ДФС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Мелітополі, затримали старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 10 000 гривень. Про це передає прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, старший лейтенант податкової міліції вимагав кошти за непроведення перевірки підприємця та сприяння у подальшому безперешкодній торгівлі продуктами харчування без передбачених законодавством дозвільних документів.

«У лютому посадовець одержав частину неправомірноі вигоди у сумі 5 000 гривень. 8 квітня, після одержання другої частини неправомірноі вигоди у сумі 10 000 гривень, старшого оперуповноваженого ДФС затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримання відбувалось за оперативного супроводження Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Запорізькій області.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону», — йдеться у повідомленні. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, старшому оперуповноваженому ДФС загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що САП повідомила про підозру судді, який вимагав хабар.

Крім цього, відомо, що  САП повідомила про підозру у заволодінні землями у передмісті Києва ще 2 особам.

Додамо, 26 березня 2019 року в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулось чергове судове засідання у справі стосовно начальника слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ в Шевченківському районі Києва, його співробітника та адвоката, які вимагали у підприємця 36 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси