Безкоштовне харчування у закладі дошкільної освіти: суд поновив права дітей

14:35, 9 апреля 2019
Позивач просив визнати протиправною бездіяльність відповідача у питанні забезпечення безкоштовним харчуванням у закладі дошкільної освіти.
Безкоштовне харчування у закладі дошкільної освіти: суд поновив права дітей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Чернігівський окружний адміністративний суд в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін розглянув справу №620/3911/18 за адміністративним позовом заступника керівника Менської місцевої прокуратури в інтересах держави до Миколаївської сільської ради Менського району Чернігівської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

Так, заступник керівника Менської місцевої прокуратури в інтересах держави звернувся до суду з адміністративним позовом та просив визнати протиправною бездіяльність відповідача в питанні забезпечення безкоштовним харчуванням у дошкільному навчальному закладі «Колобок» Миколаївської сільської ради Менського району трьох дітей 2013, 2014 та 2016 років народження, які належать до пільгових категорій населення. Позивач просив суд зобов’язати відповідача вчинити дії, спрямовані на забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із сім’ї, яка отримує допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Дослідивши матеріали справи, керуючись статтями 227, 241-246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив адміністративний позов задовольнити у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Броварах батьки дітей, які ходять до дитячого садочка, скаржаться на дитячий раціон та якість дитячого харчування. Стало відомо, що з бюджету вкрадено 30 мільйонів гривень, які мали піти на харчування.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки