Реалізувала наркотичний лікарський препарат: суд ухвалив вирок фармацевту

20:09, 9 апреля 2019
Суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з реалізацією фармацевтичної продукції, строком на 1 рік.
Реалізувала наркотичний лікарський препарат: суд ухвалив вирок фармацевту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комунарський районний суд Запоріжжя ухвалив вирок фармацевту, яка без рецепту реалізувала наркотичний лікарський препарат. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу України, та призначити покарання у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з реалізацією фармацевтичної продукції, строком на 1 рік, — такий вирок ухвалив Комунарський районний суд Запоріжжя одному з фармацевтів мережі аптек ТОВ «Санте»,  сказано у повідомленні.

Це покарання узгодили прокурор та обвинувачена в укладеній ними угоді про визнання винуватості. За її умовами, жінка беззаперечно визнала себе винуватою у інкримінованому їй злочині і погодилась на обумовлений штраф та тимчасове позбавлення права обіймати посаду.

Як встановив суд, 12 січня 2019 року громадянка М., перебуваючи на робочому місці на посаді фармацевта аптеки ТОВ «САНТЕ», реалізувала без рецепту громадянину К. 40 таблеток комбінованого лікарського засобу «Кодтерпін ІС», який, згідно із висновком експерта, містить у своєму складі кодеїн, що належить до наркотичних засобів, обіг яких обмежено, чим порушила встановлені правила відпуску комбінованих наркотичних лікарських препаратів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про викриття наркокартелю. Прокуратура спільно з Службою безпеки затримала близько тисячі учасників злочинної організації. За словами Луценка, організація через інтернет і чат-боти в Телеграмі за криптовалюту продавали наркотики.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси