Росія має бути визнана державою, що розповсюджує тероризм у світі, — Турчинов

12:35, 18 апреля 2019
Затримано співробітників спецслужб РФ, зізнання яких свідчать про організацію ФСБ терористичної діяльності.
Росія має бути визнана державою, що розповсюджує тероризм у світі, — Турчинов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ФСБ і ГУ Генштабу РФ повинні бути визнані терористичними організаціями, а Росія — державою, що розповсюджує тероризм у світі. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, 17 квітня на спільному брифінгу Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України «були наведені неспростовні докази участі ФСБ та ГУ ГШ ЗС Російської Федерації в організації терактів на території України».

«Силовими структурами нашої держави викрито створену спецслужбами держави-агресора агентурну мережу, яка несе відповідальність за серії терактів на території України, підривів та вбивств, зокрема, співробітників СБУ та ГУР МО України»,  сказав Турчинов. Він заявив, що було затримано чинних співробітників спецслужб РФ, зізнання яких свідчать про цілеспрямовану організацію ФСБ та військовою розвідкою РФ терористичної діяльності на території України.

Секретар РНБО підкреслив, що відповідно до отриманих доказів, відповідальність за організацію терору і диверсій на території України несуть директор ФСБ РФ генерал Олександр Бортніков, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ генерал Дмитро Мінаєв, начальник ГУ ГШ ЗС РФ віце-адмірал Ігор Костюков. Проти всіх осіб, причетних до організації та виконання терактів, відкрито кримінальні справи, і ці особи мають бути внесені як терористи до бази Інтерполу та до санкційних списків.

«Аналогічні злочини спецслужб РФ було викрито і за межами нашої країни, зокрема, використання бойових отруйних речовин на території Великої Британії тощо»,  сказав Турчинов. За його словами, всі ці злочинні діяння дають підстави визнати спецслужби РФ, зокрема ФСБ та ГУ ГШ ЗС РФ, терористичними організаціями, а Росію  державою, що розповсюджує тероризм у світі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Російська Федерація готується до масштабної війни, і першою її точкою стане Україна.

Також Російська Федерація направила партію своїх паспортів на окупований Донбас. Це зроблено для того, що ще більше дестабілізувати ситуацію всередині України. При цьому життя на захоплених територіях не покращиться.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва