Зустріч Україна — РФ щодо звільнення полонених моряків: є подробиці

19:02, 22 апреля 2019
Вимога України до Росії лишається незмінною — усунути порушення міжнародного права і звільнити моряків та кораблі.
Зустріч Україна — РФ щодо звільнення полонених моряків: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

23 квітня у Гаазі мають відбутися консультації між Україною та Росією в рамках позову України до Міжнародного трибуналу ООН щодо звільнення українських суден та полонених моряків. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль.

"Завтра в Гаазі буде обмін думками з РФ про те, як саме вони порушують імунітет українських військових кораблів та моряків, яких вони незаконно утримують та проводять слідчі дії, а також як ми бачимо можливе усунення цих порушень морського права", — написала Зеркаль у Facebook.

Заступник міністра підкреслила, що вимога України до РФ лишається незмінною — усунути порушення міжнародного права і звільнити наших моряків і кораблі.

"Ми переконані у незаконності дій РФ стосовно наших моряків і не збираємося, як деякі політичні діячі, що, без сумніву, виходять не з інтересів України та уповають на добру волю Путіна, чекати на політичну "милостиню" з Кремля. Тому продовжуємо доводити у судовому порядку нашу позицію щодо порушення Росією імунітету наших військових кораблів та моряків, гарантованого Конвенцією ООН з міжнародного морського права", — зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Москва розгляне питання про продовження арешту морякам. 

Також ми повідомляли, що МЗС України звернулися до Міжнародного суду, щоб змусити Кремль звільнити полонених українських моряків. 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду