Сіла п’яною за кермо і влаштувала ДТП: під суд піде офіцер поліції

19:04, 30 апреля 2019
ДБР завершило досудове розслідування стосовно дільничного офіцера поліції.
Сіла п’яною за кермо і влаштувала ДТП: під суд піде офіцер поліції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, за процесуального керівництва прокуратури Донецької області, завершили досудове розслідування стосовно дільничного офіцера Кальміуського відділення поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області, підозрюваної у скоєнні ДТП. Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниця поліції, знаходячись поза службою, перебуваючи за кермом автомобіля «ВАЗ», рухалась з перевищенням швидкості, внаслідок чого скоїла наїзд на перешкоду у вигляді бетонних блоків блок-посту у місті Маріуполі. Дільничний офіцер поліції перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Внаслідок дорожньо-транспортної події 35-річний пасажир автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя, зокрема, травми грудної клітини, ребер, тазу, забиття легень.

За результатами досудового розслідування, поліцейська обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Той факт, що жінка за кермом перебувала у стані алкогольного сп’яніння є обставиною, яка відповідно до ст. 67 Кримінального кодексу України, обтяжує покарання.

У разі доведення вини, поліцейській загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого

Обвинувальний акт скеровано до суду. На час закінчення досудового розслідування жінка в органах поліції вже не працює.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР завершило розслідування справи військовослужбовця, підозрюваного у розкраданні дизельного палива.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді