Отримав $500 хабара: на Донеччині судитимуть командира роти Нацгвардії

17:29, 2 мая 2019
Військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі.
Отримав $500 хабара: на Донеччині судитимуть командира роти Нацгвардії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, за процесуального керівництва військової прокуратури Об’єднаних сил завершили досудове розслідування стосовно військовослужбовця-контрактника, командира роти військової частини Національної гвардії, розташованої в місті Слов’янську Донецької області. Про це передає офіційний сайт Бюро.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018 року офіцер за винагороду в розмірі 500 доларів США обіцяв вплинути на службових осіб робочої групи з питань формування підрозділів військового резерву та командира військової частини, щоб вони ухвалили рішення прийняти особу на службу до резервної роти. Під час отримання частини коштів за оперативного супроводу управління захисту економіки в Донецькій області Національної поліції командира затримали. 

За результатами досудового розслідування, проведеного слідчими теруправління ДБР у місті Краматорську, дії військовослужбовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (пропозиція здійснити вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави)», — йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт скеровано до суду. У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону розслідують обставини конфлікту, що переріс у бійку, за участі військовослужбовця однієї з військових частин Національної гвардії України. Подія сталася у Бориспільському районі на Київщині.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки