Військовий під час бійки завдав чоловіку смертельні ножові поранення: ДБР затримало зловмисника

15:05, 22 апреля 2019
У разі доведення вини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.
Військовий під час бійки завдав чоловіку смертельні ножові поранення: ДБР затримало зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону розслідують обставини конфлікту, що переріс у бійку, за участі військовослужбовця однієї з військових частин Національної гвардії України. Подія сталася у Бориспільському районі на Київщині. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, під час конфлікту з двома особами військовослужбовець завдав їм ножові удари. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень один з чоловіків, особа якого на даний час встановлюється, помер на місці, а інший був доставлений до хірургічного відділення Бориспільської центральної районної лікарні.

Військовослужбовця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому готується повідомлення про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Також слідчі ДБР готують клопотання до суду про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом замаху на умисне вбивство іншого постраждалого, який наразі перебуває в лікарні (ч. 2  ст. 115 Кримінального кодексу України). 

Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань у Хмельницькому задокументували факт вимагання та отримання 700 доларів США головним державним ревізором-інспектором головного управління Державної фіскальної служби в Чернівецькій області.

Крім того, ми писали, що ДБР у Львові завершило досудове розслідування стосовно солдата-строковика, внаслідок дій якого молодший колега по службі втратив селезінку.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді