Побиття таксиста поліцейським у Маріуполі: у справі є нові подробиці

16:23, 11 мая 2019
Колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
Побиття таксиста поліцейським у Маріуполі: у справі є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, за процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершили досудове розслідування стосовно капітана поліції за підозрою у перевищенні влади. Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що оперуповноважений сектора кримінальної поліції Лівобережного відділення поліції Центрального відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області, перевищуючи надану владу в особистих цілях, доправив водія таксі до відділення поліції, де застосував до нього насильство, чим порушив гарантовані права на повагу до його гідності і недоторканість.

«Слідством встановлено, що капітан поліції таким чином намагався вибити у водія служби таксі зізнання у викраденні його куртки та службового посвідчення. Свої речі працівник поліції, вірогідно, загубив ще до виклику таксі, адже на момент виклику автомобіля перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння та без верхнього одягу. За кілька тижнів працівник поліції почав пошуки таксиста.

У результаті таких дій працівника поліції таксист отримав черепно-мозкову травму та забій тканин обличчя. Побитим виявився відомий у Маріуполі інструктор з парашутного спорту, керівник клуба парашутної підготовки. Взимку він підпрацьовував таксистом.

За результатами службового розслідування поліцейський був звільнений з лав Національної поліції у лютому 2019 року.

За результатами досудового розслідування, колишній поліцейський обвинувачується в перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, супроводжувалися насильством та ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування (ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт скеровано до суду», — йдеться у повідомленні Бюро

У разі доведення вини, колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва