Подорожчання тарифу на сміття: киянам дали важливе роз’яснення

07:45, 15 мая 2019
Із 6 травня тариф на сміття підвищився.
Подорожчання тарифу на сміття: киянам дали важливе роз’яснення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

КМДА підвищила тарифи на послуги підприємства, що займається вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів. Із 6 травня тарифи на ці послуги для усіх категорій споживачів збільшилися на 21 гривню за 1 кубічний метр. Але, фактично, ціна підвищується саме на утилізацію, а не на вивезення. Таке повідомив голова громадської ініціативи «Європейський вибір Києва», голова асоціації житлових будинків «Житлосвіт» Олег Матійців, передає kyivtv.com.ua.

«1 травня перехідними положеннями закону України «Про житлово-комунальні послуги» регулятора – НКРЕКУ – позбавлено права встановлювати ціни і тарифи на вивезення і утилізацію твердих побутових відходів. На сьогодні запроваджується конкурентне середовище. Тобто ОСББ або інша керуюча компанія у будинку може напряму обирати ту чи іншу компанію, яка надає зазначені послуги», – повідомив він.

Матійців зауважив, перехідні положення вступили в дію терміном 1 рік. У цей термін співвласники багатоквартирних будинків повинні прийняти рішення, хто їм вивозить сміття і за якою ціною.

Тобто, за словами експерта, коли говорять, що ціна підвищилась, то слід розуміти, що вона підвищилася на утилізацію, і не підвищилася за вивіз. А вивіз співвласники будинків можуть зробивши дешевшим, у залежності від того, хто вивозитиме сміття.

На переконання О.Матійціва, підвищення ціни надасть можливість почати будувати заводи по утилізації сміття.

«Коли такий завод вже буде побудовано, то сміття буде дешевшим. Є країни, де сміття не вартує нічого. Його, навпаки, у населення купують», – зазначив він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Київській міській раді запропонували істотно посилити відповідальність для тих, хто смітить у недозволених місцях.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси