Причетний до збуту наркотиків: слідчі ДБР затримали співробітника СБУ

13:44, 31 мая 2019
Працівник СБУ постачав канабіс наркозалежним місцевим мешканцям.
Причетний до збуту наркотиків: слідчі ДБР затримали співробітника СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону здійснюють досудове розслідування за фактами збуту наркотичної речовини співробітником регіонального органу Служби безпеки України. Про це повідомляє прес-центр Бюро.

За попередньою інформацією, працівник одного з підрозділів СБУ, що дислокується в Донецькій області, залучивши до своєї противоправної діяльності цивільну особу, неодноразово постачав наркотичний засіб наркозалежним місцевим мешканцям.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі теруправління ДБР задокументували факти продажу речовини рослинного походження зеленого кольору. За висновком експертизи, речовина, яку продавав правоохоронець, є особливо небезпечним наркотичним засобом  канабісом.

30 травня 2019 року при спробі збуту чергової партії наркотиків правоохоронця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази вилучено.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу. У разі доведення провини йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Одесою затримали главу сільради при отриманні неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва