НАТО ніколи не визнає анексію Криму і агресію у Керченській протоці, — Столтенберг

19:22, 4 июня 2019
НАТО підтримує територіальну цілісність України.
НАТО ніколи не визнає анексію Криму і агресію у Керченській протоці, — Столтенберг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАТО підтримує територіальну цілісність України і не визнає російську агресію на Донбасі, окупацію Криму, а також напад на моряків у Керченській протоці. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише tsn.ua.

"НАТО повністю підтримує суверенність та територіальну цілісність України. Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму і ми засуджуємо агресивні дії Росії у Чорноморському регіоні. Ми продовжуємо наголошувати, що Росія повинна звільнити українських моряків та кораблі, які були захоплені біля Керченської протоки минулого листопада. Ми будемо наголошувати, що Росія повинна виконати свої міжнародні зобов’язання", - наголосив він.

За словами Столтенберга, у відповідь на незаконні дії Росії НАТО збільшують свою присутність у Чорноморському регіоні.

"Більше кораблів і більше літаків. І ми також поглибили співпрацю з Україною та Грузією в Чорноморському регіоні. Тому ми дуже прискіпливо відслідковуємо ситуацію. У квітні 4 міністри погодили пакет додаткових заходів, зокрема більше навчання ваших прикордонників, а також морського компоненту - більше морської присутності, спільних навчань та візитів до портів. Наша кількість кораблів збільшується під час візитів до портів", - зазначив генсек НАТО.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент України Володимир Зеленський підтвердив незмінність європейського і євроатлантичного курсу України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва