Українців чекатиме покарання за крадіжку міді на металобрухт

18:22, 10 июня 2019
Новий законопроект пропонує припинити незаконне збагачення за допомогою операцій з металобрухтом.
Українців чекатиме покарання за крадіжку міді на металобрухт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №8544 щодо посилення відповідальності за умисне пошкодження об'єктів телекомунікацій, припинення незаконного збагачення за допомогою операцій з металобрухтом. Про це йдеться на офіційному сайті Ради.

Так, документ пропонує встановити, що «приймання брухту кабелю, проводу або їх частин, іншої кабельної та/або провідникової продукції, з вмістом міді, інших кольорових та/або дорогоцінних металів, технічних засобів телекомунікацій та споруд електрозв'язку, іншого телекомунікаційного обладнання дозволяється тільки від суб’єктів господарювання, які використовують зазначене майно під час провадження своєї господарської діяльності, за наявності оригіналу чи належним чином засвідченої копії чи витягу з відповідного акту на списання такого майна».

Проектом також пропонується заборонити проведення готівкових розрахунків «при прийманні брухту кабелю, проводу або їх частин, іншої кабельної та/або провідникової продукції, з вмістом міді, інших кольорових та/або дорогоцінних металів, технічних засобів телекомунікацій та споруд електрозв'язку, іншого телекомунікаційного обладнання».

Відповідні зміни пропонується внести до Закону України «Про «металобрухт», Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні планують ввести великі штрафи за носіння камуфляжу та нагород. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду