Справа полонених моряків: Росія продовжує утримувати українців

20:45, 26 июня 2019
Ф продовжує маніпулювати своїм розумінням наказу і далі незаконно утримує моряків і військові кораблі.
Справа полонених моряків: Росія продовжує утримувати українців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Росія направила звіт про виконання наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо негайного звільнення українських моряків і військових кораблів.  Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль на своїй сторінці в Facebook.

«Учора сплив місяць, як Міжнародний трибунал з морського права видав наказ негайно звільнити українських моряків і військові кораблі. За цей місяць пролунало багато гучних заяв з боку РФ щодо їхнього небажання визнавати свій обов’язок відповідно до власних міжнародно-правових зобов’язань і звільнити наших моряків та кораблі. Та ось, нарешті, попри всі ці заяви, РФ дисципліновано, хоч і за мить до дедлайну, надіслала звіт про виконання наказу, як вимагалося», - написала Зеркаль.

Водночас, за її словами,  «РФ продовжує маніпулювати своїм розумінням наказу і далі незаконно утримує наших моряків і військові кораблі».

Зеркаль зазначила, що українська сторона готова до конструктивної роботи щодо виконання пунктів наказу трибуналу та взаємодії в рамках Конвенції, а також, у разі потреби - в рамках інших інструментів міжнародного права.

«Але нагадуємо про чітку вимогу наказу - звільнити моряків і повернути їх в Україну, а також повернути під контроль України три військові кораблі. Й доки Росія цього не зробить, ми продовжимо тиск на всіх доступних майданчиках, разом із з G20 та РБ ООН», - наголосила заступник міністра.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом про прийняття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків, захоплених Росією в Азовському морі.

У свою чергу, суд Організації Об'єднаних Націй з морського права задовольнив ключову вимогу України у справі про тимчасові заходи, які повинна здійснити Росія. Положення документа зачитав голова трибуналу, суддя Пак Чжин Хен.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України