Конституція України: особистий погляд, відео

10:15, 28 июня 2019
Конституція України — реальний інструмент захисту від свавілля держави або лише декларація для громадян.
Конституція України: особистий погляд, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституція України — реальний інструмент захисту від свавілля держави або лише декларація? Що вона означає для вчених, фахівців, та як її сприймають пересічні громадяни?

Цього року Конституції України виповнюється 23.

Період написання та прийняття Конституції був непростим. А реалізація її положень досі супроводжується значними дискусіями. Крім того, зі зміною влади вкотре починаються розмови про необхідність внесення змін до Основного Закону. Викликом залишається і конституційний нігілізм, який є справжньою загрозою українській державності.

На жаль, наразі конституційний нігілізм — це норма для нашого суспільства та чиновників. Ми спостерігаємо приховане або відкрите заперечення ролі Конституції, фактичне звільнення від юридичної та політичної відповідальності чиновників — порушників Конституції, які нерідко пояснюють свої неправомірні діяння політичною або економічною доцільністю, програмування суспільної байдужості значної частини громадян до конституційних проблем, що має наслідком консервацію низької конституційної культури.

“Право ТВ” поспілкувалося з експертами у сфері конституційного права, юристами та простими громадянами, аби зрозуміти, чим для них є Конституція, чи потребує вона змін та яка доля чекає на неї в майбутньому.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді