Формування нового складу РГК при ДБР: Апеляційний суд прийняв рішення

11:59, 4 июля 2019
Апеляційний суд відмовив Кабміну та ДБР у розблокуванні голосування за формування нового складу Ради громадського контролю при ДБР.
Формування нового складу РГК при ДБР: Апеляційний суд прийняв рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 3 липня, Шостий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційні скарги Кабінету міністрів України та Державного бюро розслідувань на предмет скасування ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 12 квітня 2019 року у справі №640/6311/19 про вжиття заходів забезпечення позову, яким було зупинено проведення конкурсу до Ради громадського контролю при ДБР до розгляду справи по суті. Про це повідомляє прес-служба РГК ДБР.

«Попередньо, член Ради громадського контролю при ДБР Ярослав Романенко звернувся до суду із позовною заявою до КМУ та ДБР щодо визнання нечинною постанови КМУ №218 від 13 березня 2019 року, якою було затверджено нову редакцію Порядку формування складу Ради громадського контролю при ДБР, що передбачала інтернет-голосування за подані кандидатури. Як зазначалось, ухвалений порядок допускав участь у такому голосуванні іноземців, які знаходилися на території України, в тому числі — громадян держави-агресора.

Разом із позовом позивач подав заяву про вжиття заходів його забезпечення.

Суд першої інстанції задовольнив заяву та зупинив дію Постанови КМУ №218 від 13 березня 2019 року, заборонивши ДБР проводити конкурс (шляхом інтернет-голосування) з обрання нових членів РГК при ДБР на підставі вказаної постанови КМУ.

Як підставу для негайного вжиття заходів забезпечення позову суд першої інстанції навів обставини наявності очевидних ознак протиправності рішення.

Шостий апеляційний адміністративний суд погодився із позицією позивача — члена РГК при ДБР та залишив у силі рішення суду першої інстанції», — йдеться у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що директор Державного бюро розслідувань звинувачує старий склад РГК в неконструктивності, а той заявляє про намагання керівника ДБР узурпувати владу.

Крім того, було оприлюднено висновок щодо припинення повноважень складу Ради громадського контролю при ДБР.

Додамо, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив, що наразі відомство не повністю укомплектоване.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва