Імпічмент Президента: Парубій надіслав листа Зеленському

12:05, 5 июля 2019
Парубій удруге звернувся до Зеленського з вимогою підписати закон про тимчасові слідчі комісії.
Імпічмент Президента: Парубій надіслав листа Зеленському
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій удруге звернувся до Президента Володимира Зеленського з вимогою підписати прийнятий парламентом Закон «Про Тимчасові слідчі комісії», в який була внесена процедура імпічменту глави держави. Про це заявив Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання 5 липня.

Він нагадав, що у Президента на підписання або ветування закону є 15 днів, однак цей термін сплив ще 27 червня. Відтак, закон за Конституцією України вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

У цьому контексті голова парламенту України наголосив, що у Президента України вже немає права ветувати закон про ТСК, лише можливість підписати, в іншому випадку це буде порушенням закону.

«Переконаний, що Президент України не буде порушувати закони і Конституцію України і найближчим часом підпише закон про тимчасові слідчі комісії, адже за них проголосували майже 300 народних депутатів України», — заявив голова Верховної Ради України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що питання імпічменту викликало збурення та активне обговорення серед нардепів. На сайті Верховної Ради опубліковані повні тексти обох законопроектів.

Відмітимо, що законопроект «Про Президента України» розроблено у квітні цього року парламентською фракцією «Самопоміч». Він встановлює правила для особи, що перебуває на посаді Президента, і дає дієві запобіжники від зловживань.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва