Керівник організації ЗСУ на Львівщині підробляв документи

12:44, 16 июля 2019
Дії посадовця спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.
Керівник організації ЗСУ на Львівщині підробляв документи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 15 липня 2019 року, за погодженням прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру начальнику будинкоуправління № 1 Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району, що є державною організацією у структурі Збройних сил України, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») та ч. 1 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Досудовим розслідуванням, яке триває з вересня 2018 року, встановлені факти вчинення службовцем упродовж квітня-жовтня 2014 року підроблень актів здачі-приймання наданих приватним підприємством послуг з оренди газових котелень.

На підставі яких підприємству було безпідставно перераховано грошові кошти на загальну суму 1,18 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам», — йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про корупцію в титановій галузі. Зловживання службовців завдали державному підприємству збитків на майже 13 млн доларів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва