Корупція в титановій галузі: суд долучив докази до справи службовців ОГХК

19:35, 25 марта 2019
Зловживання службовців завдали державному підприємству збитків на майже 13 млн доларів.
Корупція в титановій галузі: суд долучив докази до справи службовців ОГХК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 березня 2019 року у Солом’янському районному суді Києва за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулося судове засідання у справі з обвинувачення виконуючого обов’язки керівника ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та його колишнього заступника з комерційних питань, зловживання яких завдали державному підприємству збитків на майже 13 млн доларів. 

На засіданні суд продовжив долучення доказів у справі та долучив 18 томів матеріалів. Про це повідомляє прес-служба САП.

Наступне засідання призначено на 12:30 2 квітня 2019 року.

Як стало відомо раніше, службові особи державного підприємства «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби та перебуваючи у змові з іншими особами, матеріали щодо яких виділено в окреме провадження, упродовж грудня 2014  липня 2016 року умисне продавали титановмісні руди за заниженими цінами через пов’язані та підконтрольні у відповідний спосіб компанії-посередники. У подальшому вказані корисні копалини перепродавались іноземним суб’єктам господарювання реального сектору економіки вже за дійсними ринковими цінами.

Зазначається, що за результатами судової економічної експертизи встановлено, що такими діями державному підприємству спричинено збитків у розмірі 12 867 390,75 доларів США, що відповідно до офіційного курсу валют, встановленого Національним банком України, становить 296 840 119,93 гривень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що САП повідомила про підозру суддіСуддя одержав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Крім того, повідомлялося, що ДБР повідомило про підозру майору прикордонної служби, який брав гроші за сприяння в переправленні товарів через кордон поза прикордонним та митним контролем.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки