Росія перешкоджала слідству у справі MH17, — МЗС

18:30, 17 июля 2019
Суд над підозрюваними у збитті малайзійського «Боїнга» розпочнеться 9 березня 2020 року.
Росія перешкоджала слідству у справі MH17, — МЗС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції, звинувачує Росію у перешкоджанні слідчим діям Спільної слідчої групи, до якої входять представники Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії і України, у справі розслідування збиття літака рейсу MH17 у небі над Донецькою областю.

Про це Зеркаль повідомила на своїй сторінці у Twitter.

«Росія не просто заважала. Росія весь час висувала нові версії. Вони не надавали вчасно інформацію. Крім того, вони весь час на політичному рівні ставлять під сумнів взагалі слідство і його ефективність. Це і є перешкоджання слідству», — наголосила Зеркаль.

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського «Боїнга» розпочнеться 9 березня 2020 року. Їх буде притягнуто до відповідальності за збиття літака і за спричинення смерті пасажирів згідно із 162 статтею Кримінального кодексу Нідерландів.

«Коли буде ухвалюватися рішення, як саме притягати до відповідальності цих чотирьох осіб, ми візьмемо до уваги військовий конфлікт, який відбувався там. Є версія, що хотіли збити військовий літак, а не пасажирський. Але навіть якщо план був таким, ми все одного будемо їх переслідувати за збиття МН17. Те, що вони прагнули здійснити і що вони здійснили насправді, буде визначено судом», — сказав генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що названі імена підозрюваних у збитті літака MH17

Крім того, ми писали про те, що Спільна слідча група проводить брифінг у Нідерландах.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей