Двоє копів «погоріли» на регулярних хабарах: за справу взялася СБУ

18:54, 20 июля 2019
Затриманим готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.
Двоє копів «погоріли» на регулярних хабарах: за справу взялася СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Силовики СБУ затримали на Вінниччині двох поліцейських за систематичні хабарі. Про це повідомляє прес-центр відомства.

«Оперативники задокументували понад 50 фактів вимагання та отримання хабарів патрульними від українських громадян і іноземців, в тому числі, за нереагування на злочини проти власності та непритягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали начальника сектора реагування патрульної поліції та інспектора підрозділу в службовому автомобілі під час отримання від місцевого жителя хабаря в розмірі шість тисяч гривень. У таку суму зловмисники «оцінили» непритягнення чоловіка до адміністративної відповідальності.

Порушено кримінальну справу за статтею про одержання хабаря (ч. 3 ст. 368 КК України). Затриманим готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності інших співробітників патрульної поліції, причетних до вимагання й отримання хабарів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду