Асоціація адвокатів звернулась до керівника Офісу Президента Андрія Богдана

15:28, 24 июля 2019
Андрію Богдану направили відкритий лист.
Асоціація адвокатів звернулась до керівника Офісу Президента Андрія Богдана
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація адвокатів України» (ААУ) звернулась із відкритим листом до керівника Офісу Президента України Андрія Богдана з приводу виступу останнього на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики 18 липня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба ААУ.

«Велике занепокоєння серед адвокатської спільноти викликали висловлення керівника Офісу Президента України щодо необхідності звуження повноважень захисника у кримінальному провадженні.

Зокрема, попри той факт, що право обвинуваченого у вчиненні злочину на ефективну правову допомогу захисника не є абсолютним, воно все ж є однією з основних ознак справедливого судового розгляду. А тому будь-яке обмеження чи скасування повноважень захисника може стати перешкодою для всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи і постанови судом законного й обґрунтованого рішення.

Як зазначено у зверненні, адвокатська спільнота підтримує впровадження реформ системи кримінального судочинства, готова за необхідності надавати своє експертне бачення, та вважає, що є більш прогресивні методи підвищення ефективності правоохоронної системи України, ніж обмеження повноважень захисника», — йдеться у повідомленні.

Лист підписано президентом ВГО «Асоціація адвокатів України» Зоєю Ярош.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що адвокатів можуть зобов’язати подавати декларацію родинних зв’язків.

Крім того, директор Координаційного центру БПД Олексій Бонюк прокоментував причини затримок з виплатами за надані адвокатські послуги.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду