Петро Порошенко прибув до ДБР: є подробиці

16:29, 24 июля 2019
У ДБР та партії Петра Порошенка зробили дві різні заяви.
Петро Порошенко прибув до ДБР: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор ДБР Роман Труба повідомив, що до нього завітав п'ятий Президент України Петро Порошенко. Відповідну заяву він зробив на своєму каналі у Telegram.

«Екс-Президент звернувся з проханням у зв’язку з довгостроковою відпусткою провести його допит сьогодні, а не 25 липня, як це було визначено слідчим.

Тому хочу зробити декілька заяв.

Перше. Якщо ми говоримо про правовий аспект вирішення цього питання, то адвокати мали можливість зв’язатися зі слідчим та з ним напряму узгодити перенесення дати допиту. Для цього не потрібно приходити до Директора ДБР.

Друге. Я поважаю своїх слідчих — їхній час та професіоналізм. На кожного слідчого у нас більше 35 проваджень. Я не буду втручатися в хід досудового розслідування та вказувати, коли кого допитувати.

Третє. Я поважаю час свідків: ми з порозумінням поставилися до завантаженості екс-Президента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так саме з повагою він поставиться до роботи наших слідчих та прийде завтра на допит», — повідомив Труба.

Зі свого боку прес-служба політичної партії «Європейська солідарність» повідомила, що ДБР не викликало на допит Петра Порошенка 25 липня.

«Незважаючи на відсутність будь-яких повісток, сьогодні лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко прибув до Державного бюро розслідувань.

Метою візиту була готовність відповісти на всі запитання слідчих. Однак слідчі виявилися не підготовленими до спілкування з п’ятим Президентом України.

Водночас у ДБР підтвердили, що жодних проваджень щодо Петра Порошенка не існує. 

У ході розмови в ДБР адвокатом Петра Порошенка було наголошено на необхідності відповідальності колишнього поплічника Віктора Януковича Андрія Портнова щодо постійного витоку інформації з Державного бюро розслідувань та щодо завідомо неправдивих повідомлень про злочин.

Ніяких слідчих дій щодо Петра Порошенка в ДБР на 25 липня не заплановано», — йдеться у повідомленні партії.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Державне бюро розслідувань уже викликало екс-президента Петра Порошенка на допит.

Додамо, що Порошенка вже викликали на допит у справі про можливе ухилення від податків від продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді