На Донеччині шахтарі влаштували масові протести: відео

22:50, 29 июля 2019
Гірникам не виплачують заробітну плату.
На Донеччині шахтарі влаштували масові протести: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шахтарі протестували у Мирнограді на Донеччині. На акцію вийшли гірники копальні "Капітальна", яка підпорядковується держпідприємству "Мирноградвугілля". Про це повідомляє 5.ua.

Через зарплатні борги та збої у роботі підприємства вугільники перекрили трасу "Покровськ — Костянтинівка". Обіцяють, якщо ситуація не поліпшиться, акція протесту стане довгостроковою.

Від початку липня видобуте гірниками вугілля лежить на складах, його не приймає збагачувальна фабрика. Через це роботу шахти довелося призупинити. Крім того, вугільники досі не отримали грошей за червень — їм не виплатили майже 50 млн грн. А через простій виплата зарплати за липень теж під питанням.

За словами представника профспілки шахтарів, збагачувальна фабрика погодилася відновити роботу. Однак процес не розпочався. Адже замовник вугілля — підприємство "Держвуглепостач" — не сплатило за залізничні перевезення.

Страйк тривав упродовж трьох годин, за цей час ніхто із керівництва держпідприємства "Мирноградвугілля" до мітингувальників так і не вийшов.

"Вимоги — підвищення тарифних ставок і окладів на 40%, не відключати електроенергію і, звичайно, щоб перед Днем шахтаря шахтарі отримали заробітну плату. І це найголовніше", — зазначив заступник голови Незалежної профспілки гірників України Олександр Абрамов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на шахті під Донецьком стався раптовий викид вугільної-газової суміші з обвалом породи.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва