Соціологи визначили партію з найосвіченішим електоратом

16:10, 30 июля 2019
Найбільше громадян із закінченою вищою освітою віддали голоси за партію Вакарчука.
Соціологи визначили партію з найосвіченішим електоратом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Найбільше виборців із закінченою вищою освітою віддали голоси за партію «Голос».

Таку заяву зробила директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна на прес-конференції «Хто за кого проголосував на парламентських виборах: демографічні результати Національного екзитполу 2019» в Укрінформі у вівторок.

«Якщо говорити про тих, хто пройшов у Раду, «Голос» дуже співпадає за своїм електоратом, перш за все, з «Європейською солідарністю». За винятком: там (у партії «Голос») дещо молодший електорат, а в «Європейської солідарності» — старший. Значною мірою і регіонально, і за рівнем освіти вони співпадають. Якщо говорити про рівень освіти, то найбільш освічений електорат там (у партії «Голос»). Там найбільше людей із закінченою вищою освітою», — зазначила Бекешкіна.

Ірина Бекешкіна також зауважила, що електорат партії «Українська стратегія Гройсмана» значною мірою збігається з електоратом «Європейської солідарності», а виборці «Партії Шарія» схожі з молодим електоратом партії «Слуга народу» у східних та південних областях.

«В основному... електорати провідних партій, які пройшли у Верховну Раду, істотним чином співпадають з електоратами тих кандидатів, які брали участь у президентських виборах», — зауважила Бекешкіна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що нардеп просив «допомоги» у справі щодо виборів: суддя звернулася до ВРП.

Крім того, ми писали про те, що у Зеленського назвали можливого спікера Ради.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва