Допомагали рейдерам: СБУ затримала приватного виконавця та державних реєстраторів

11:14, 1 августа 2019
Власникам майна завдано збитків понад 20 мільйонів гривень.
Допомагали рейдерам: СБУ затримала приватного виконавця та державних реєстраторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Рівному співробітники СБУ  викрили приватного виконавця та двох державних реєстраторів на незаконній зміні майнових прав в електронних базах Мін’юсту, внаслідок чого реальним власникам завдано збитки на більше ніж 20 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи одного з місцевих комунальних підприємств, за змовою з представниками кримінальних кіл регіону, здійснювали протиправну перереєстрацію нерухомості. Посадовці, за винагороду, систематично вносили неправдиві дані до державних баз, що сприяло легалізації рейдерських захоплень підприємств та нерухомого майна.

«Приватного виконавця правоохоронці затримали в одній з кавʼярень обласного центру під час отримання 34 тисяч гривень ‒ другої частини неправомірної вигоди за відчуження нерухомого майна. Загалом за цю оборудку зловмисники отримали 65 тисяч гривень.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунального підприємства. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили претензійні судові документи та інші докази, що підтверджують неправомірну діяльність групи», — йдеться у повідомленні СБУ.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводилися під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури спільно зі слідчими Нацполіції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що рейдери захопили одне з міст у Київській області

Також ми писали, що в Україні оголосили масову боротьбу з рейдерством.

Додамо, що у справі про захоплення ЖК «Чайки» з'явилися нові подробиці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва