У Зеленського розповіли про взаємодію Росії та України в ПАРЄ

12:24, 6 августа 2019
Завдання України не у тому, щоб нашкодити Росії, а у просуванні тих резолюцій, які відповідають інтересам нашої держави.
У Зеленського розповіли про взаємодію Росії та України в ПАРЄ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У партії «Слуга народу» підкреслили, що необхідно просувати інтереси України в Парламентській асамблеї Ради Європи, незважаючи на те, що там бере участь і Росія.

Про це заявив депутат від президентської партії, дипломат Богдан Яременко, пише Інтерфакс-Україна

Яременко зазначив, що ПАРЄ — це той майданчик, де можна і треба домовлятися. «ПАРЄ — організація парламентів. Там немає якоїсь однієї установки — йди, домовляйся, йди говори. У тебе завжди будуть перемоги і поразки. В одних випадках тебе будуть підтримувати, в інших - ти десь не дотягнеш», - зауважив він.

«Наше завдання — не у виключенні Росії, а у просуванні тих резолюцій, які відповідають інтересам України. Ми на цьому і зосередимося. Це можна робити і з Росією (делегацією РФ в ПАРЄ), і без Росії», — заявив він.

Яременко також наголосив, що Рада Європи «поставила під сумнів відданість принципам», і висловив співчуття, що українську позицію підтримує мало держав. «Але ми повинні адаптуватися до ситуації і шукати спосіб просувати свої інтереси. Наш інтерес — не в виключенні Росії, а в консолідації підтримки навколо наших поглядів. Ось цим і займаємося», — зазначив Богдан Яременко.

На його думку, Україні потрібна Асамблея, адже вона встановлює стандарти в сфері прав людини, які потрібно впроваджувати в Україні.

Яременко також повідомив, що поки не вирішено, яка саме делегація парламенту — попереднього скликання або нового — братиме участь в осінній сесії ПАРЄ.

«Ми можемо підтвердити повноваження старої делегації на осінню сесію або сформувати нову. Адже попередня делегація має посади в комітетах, тому їй деякі питання вирішувати легше, ніж новій. Якщо будуть важливі питання і буде доцільно, щоб брала участь стара делегація, я думаю, що ми можемо дозволити собі залишити її. Якщо ж не буде цих питань, звичайно, потрібно, щоб швидше виступала нова, вчилася, боролася за місця», — сказав дипломат.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у команді Володимира Зеленського розповіли, коли дерслужбовцям треба буде шукати нову роботу.

Крім того, ми писали про те, що Йенс Столтенберг зробив заяву щодо вступу України в НАТО.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва