Працюють за спасибі: посадовці в ОП уже третій місяць не отримують зарплат

16:05, 6 августа 2019
Зарплату в сумі 22 540 гривень отримав лише Президент.
Працюють за спасибі: посадовці в ОП уже третій місяць не отримують зарплат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заробітна плата глави держави Володимира Зеленського за липень склала менше тисячі доларів, а керівництво Офісу Президента працює безкоштовно вже третій місяць.

Про це йдеться у відповіді Державного управління справами (ДУС) на запит Українських Новин

«Заробітна плата Президенту України Зеленському В. А. в липні 2019 року нарахована в розмірі посадового окладу — 28 000 гривень», — повідомили в ДУС.

Більше складових зарплати (надбавок, премій тощо) Президенту не встановлено. З нарахованої суми було виплачено 5 460 гривень податків і зборів. Таким чином, за липень Зеленський отримав 22 540 гривень.

«Заробітна плата керівнику Офісу Президента України Богдану А. І., першому заступникові Керівника Офісу Президента України Трофимову С. В. та заступникам Керівника Офісу Президента України Костюку Ю. Ю., Рябошапка Р. Г., Тимошенко К. В., Пристайко В. В. і Гончаруку А. В. в липні 2019 року не нараховувалася», — йдеться у відповіді ДУС.

Також Держуправління справами повідомило агентству, що представники Офісу Президента також не отримали зарплат у травні та червні.

Богдан, Трофимов, Костюк, Рябошапка і Тимошенко були призначені на посади в Адміністрацію Президента 21 травня, Пристайко — 22 травня, а Гончарук — 28 травня. З 25 червня всі вони були переведені в Офіс Президента.

Агентство запитало про їхні зарплати на обох посадах з моменту призначення. Згідно з відповіддю ДУС, зарплата їм не нараховувалася взагалі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» подавала думку громадян про те, чи потрібна українцям нова судова реформа, а суддям — висока зарплата.

Крім того, ми писали, що середня зарплата у Києві зросла на 18% за рік.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області