РАУ просить визначити орієнтовний гонорар адвоката за представництво держорганів

15:29, 6 августа 2019
Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» не встановлюється мінімальний, максимальний або ж орієнтовний розмір гонорару.
РАУ просить визначити орієнтовний гонорар адвоката за представництво держорганів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада адвокатів України просить Мінфін визначити орієнтовну суму коштів з держбюджету, яка буде передбачена для оплати адвокатських послуг з представництва державних органів у 2020 році. Відповідне рішення РАУ № 66 прийнято 26 червня 2019 року, передає «Ліга.Закон».

Закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», Правила адвокатської етики не закріплюють положення про ціну послуг і гонорар як істотні умови договору про надання правової допомоги.

Ст. 27 згаданого закону, яка регламентує вимоги до форми та змісту договору про надання правової допомоги, не містить приписів щодо оплати договору.

Крім цього, законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» не встановлюється мінімальний, максимальний або ж орієнтовний розмір гонорару.

Однак у зв'язку з тим, що представництво органів державної влади та органів місцевого самоврядування у судових інстанціях з 2020 року буде фінансуватися, відповідно, з державного та місцевих бюджетів, які на даний момент формуються, головам рад адвокатів регіонів надіслано листи з проханням надати інформацію щодо орієнтовних розмірів адвокатських гонорарів при представництві таких органів в судах для закладення відповідних сум у бюджетних запитах.

При цьому голів рад адвокатів регіонів було проінформовано, що в жодному випадку надана інформація не використовуватиметься для встановлення та затвердження офіційних розмірів ставок адвокатських гонорарів на такі послуги, а призначена лише для інформування Мінфіну.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 липня адвокатам та помічникам адвокатів потрібно звітуватись щодо підвищення кваліфікації перед своїми регіональними радами адвокатів за формою, передбаченою раніше діючим Порядком.

Також ми повідомляли, що в Україні стрімко зростає кількість адвокатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва