До уваги адвокатів: почали діяти нові правила підвищення кваліфікації

16:30, 1 июля 2019
З 1 липня правозахисникам потрібно звітуватись щодо підвищення кваліфікації перед регіональними радами адвокатів.
До уваги адвокатів: почали діяти нові правила підвищення кваліфікації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 липня адвокатам та помічникам адвокатів потрібно звітуватись щодо підвищення кваліфікації перед своїми регіональними радами адвокатів за формою, передбаченою за раніше діючим Порядком. Про це повідомляє Вища школа адвокатури НААУ.

Важливі моменти при складанні карток обліку залікових балів:

  1. Період зазначення отриманих сертифікатів з підвищення кваліфікації адвокатів — з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року.
  2. Форма картки обліку залікових балів, передбачена Порядком, затвердженим Рішенням Ради адвокатів України 16.02.2013 № 85, зі змінами та доповненнями.
  3. Термін звітування з 1 липня 2019 року по 20 грудня 2019р. Дуже просимо не затягувати з поданням карток обліку залікових балів в регіональні ради, оскільки обробка даних займає певний час, а дані про обов'язок підвищення кваліфікації кожного адвоката передаються до ЄРАУ.
  4. В картках обліку залікових балів за період з 1 квітня 2019 року по 30 червня 2019 року можуть зазначатись лише акредитовані заходи з підвищення кваліфікації. Оскільки, станом на 1 липня 2019 року акредитацію отримали лише органи адвокатського самоврядування, то сертифікати, видані іншими юридичними особами або організаціями, не можуть відносить до заходів з підвищення кваліфікації адвокатів.

Зазначається, що з 1 липня ведеться автоматизований облік залікових балів. Для цього адвокатові потрібно зайти на сайт Центру акредитації ВША НААУ, обрати захід з підвищення кваліфікації адвокатів та пройти процедуру реєстрації для отримання залікових балів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні стрімко зростає кількість адвокатів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді