В Україні стрімко зростає кількість адвокатів

20:31, 26 июня 2019
З квітня по червень до ЄРАУ внесено дані про нових 1899 адвокатів.
В Україні стрімко зростає кількість адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій заявив, що кількість адвокатів в Україні перевищила 50 тисяч станом на 1 червня. Про це він повідомив під час засідання Ради адвокатів України.

З лютого по квітень до ЄРАУ внесено дані про нових 1250 адвокатів, з квітня по червень – 1899, тобто, тенденція зростання збільшується.

«Ця динаміка не зменшується, мої прогнози про те, що після запровадження виключного права на представництво в судах ми вийдемо до рівня 100 тис адвокатів, вони справджуються. Можна передбачити, що  до кінця року українська адвокатура становитиме десь 70 тис адвокатів», - сказав Валентин Гвоздій. За його оцінкою, за таким кількісним показником українська адвокатура стане однією з найбільших у Європі.

«Ми стаємо однією з найбільших адвокатур Європи. Це не тільки предмет гордості, а це також і дуже велика відповідальність», - сказав Валентин Гвоздій. Відтак, управління організацією такого розміру ставить серйозні виклики.

«Ми маємо запроваджувати сучасні системи управління процесами, інформаційні технології. Це те, що ми зараз робимо в НААУ і я прошу регіони сприймати інновації та зміни. Наявні 50 тис членів Національної асоціації  адвокатів України – це дуже серйозно. Процедури мають бути чіткі уніфіковані та слідувати їм», - наголосив заступник Голови НААУ.

Зокрема, продовжуватимуть вдосконалювати особистий онлайн-кабінет адвоката, який має прив’язку до профайлу в ЄРАУ. Кількість адвокатів, які користуються онлайн-кабінетом, зростає і нараз становить 6 150 адвокатів. Цей сервіс привабливий тим, що дає можливість генерувати онлайн ордери на надання правової допомоги, вносити деякі зміни до свого профайлу в ЄРАУ. В зв’язку з розширенням можливостей ЄРАУ кількість працівників рад адвокатів регіонів, які є адміністраторами ЄРАУ, має бути збільшена.

Окрім ЄРАУ, вдосконалення стосуються роботи комітетів та секцій НААУ – їхня робота буде скоординована через окрему онлайн-платформу (центр комітетів та секцій НААУ), а також «єдине вікно» сервісу для адвокатів. «Єдине вікно» буде запроваджено в офісі НААУ і надалі може передаватися як готове технологічне та управлінське рішення до регіональних органів адвокатського самоврядування.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що РАУ звернулася до правоохоронців щодо нападу на адвоката Несвітайла.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва