Заволоділи 17 об’єктами нерухомості: у справі зухвалої банди є подробиці

17:02, 7 августа 2019
До складу банди входило п’ятеро осіб.
Заволоділи 17 об’єктами нерухомості: у справі зухвалої банди є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столична прокуратура завершила досудове розслідування за фактами заволодіння організованою групою осіб об’єктами нерухомості на території міста Києва, а також грошовими коштами від їх подальшого продажу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Київським міським управлінням ДВБ НП України та ГУ КЗЕ СБ України було затримано організаторів та виконавців шахрайської схеми заволодіння житловою нерухомістю.

Встановлено, що організована група, до складу якої входило п’ятеро осіб, зокрема приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, діяла на території міста Києва з кінця 2016 року по жовтень 2018 року.

«Учасники організованої групи після отримання інформації про смерть самотніх власників квартир виготовляли підроблені документи, на підставі яких у подальшому реєстрували право власності на необізнаних у злочинному умислі осіб.

У подальшому вказані помешкання зловмисники продавали добросовісним покупцям, а грошові кошти розподіляли між собою.

На сьогодні установлено, що за вказаний період шахраям вдалося незаконно привласнити 17 об’єктів нерухомості у столиці. При цьому завдано збитків територіальній громаді міста Києва на суму 8 млн грн, спадкоємцям померлих власників квартир — на 4,7 млн грн та покупцям квартир — на суму 3,5 млн грн.

Організатору та одному із виконавців обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, з метою поновлення порушених прав територіальної громади м. Києва Київською місцевою прокуратурою № 7 вже пред’явлено девять позовів про повернення викрадених квартир до комунальної власності.

Робота щодо повернення інших об’єктів, що незаконно вибули з комунальної власності, продовжується.

Також повідомляємо, що у межах виділеного кримінального провадження розслідується ще близько 50 фактів незаконного вибуття об’єктів нерухомості з власності на підставі підроблених документів. Слідство у даному провадженні триває.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про шахрайство в особливо великих розмірах.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва