Президенти України та Туреччини обговорили впровадження вільної торгівлі між державами

10:45, 8 августа 2019
Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган домовилися про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між країнами.
Президенти України та Туреччини обговорили впровадження вільної торгівлі між державами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна й Туреччина опрацьовують можливість підписання Угоди про вільну торгівлю для розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Ми домовилися про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Обсяги нашої двосторонньої торгівлі у 2018 році склали понад 4 мільярди доларів США. І я впевнений, що це далеко не межа нашого потенціалу», — наголосив Президент.

Зеленський переконаний, що його розкриттю сприятиме реалізація спільних проектів та лібералізація двосторонньої торгівлі.

«Сприятиме цьому й укладення Угоди про вільну торгівлю. Сподіваюся, що наші сторони якомога швидше зможуть досягти компромісу в цьому питанні та підготувати всі необхідні документи», — зазначив Зеленський.

Він також зауважив, що співпраця між країнами є надзвичайно насиченою, тож до кінця року в Києві буде проведено чергове (восьме) засідання Стратегічної ради високого рівня.

До того ж, за словами Володимира Зеленського, було обговорено співпрацю у будівництві доріг, аеропортів, морських портів, в оборонній, енергетичній і туристичній сферах.

Володимир Зеленський переконаний, що у наступні роки Україна демонструватиме зростання економіки.

«Для цього ми вже цієї осені проведемо низку необхідних реформ, що дасть змогу зробити Україну магнітом для іноземних інвесторів. Ми вже розпочали активну роботу в цьому напрямку, і я з радістю запрошую турецький бізнес до нас. Я особисто виступаю гарантом вашої комфортної роботи в Україні. Давайте зростати разом», — сказав глава держави.

Стосовно підсумків зустрічі з Реджепом Таїпом Ердоганом, Володимир Зеленський констатував досягнення взаєморозуміння та закладення фундаменту для подальшого плідного діалогу.

«Щедра турецька земля декілька разів дарувала нам, українцям, гучні перемоги. У Туреччині наша співачка Руслана перемогла на Євробаченні, у Туреччині донецький «Шахтар» здобув Кубок УЄФА. Я вірю, що в майбутньому у наших країн буде багато гучних спільних перемог», — резюмував Президент і запросив турецького колегу відвідати Україну з візитом.

Реджеп Таїп Ердоган зі свого боку зазначив, що під час двосторонньої зустрічі він і Володимир Зеленський обговорили всі аспекти турецько-українських відносин.

«Ми переглянули кроки, які маємо зробити на шляху розвитку торговельно-економічної співпраці. Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю, перемовини щодо якої тривають вже багато років», — зауважив Президент Туреччини.

Він повідомив, що товарообіг між Україною та Туреччиною може сягнути 10 млрд доларів США. На переконання турецького Президента, досягнення цієї мети цілком реальне.

«Ми домовилися з паном Зеленським пришвидшити діяльність, спрямовану на інвестиції в інфраструктуру та будівництво. Крім того, обмінялися точками зору щодо того, яким чином зможемо підвищити рівень інвестицій шляхом розв’язання деяких проблем, які спільні кроки можемо зробити для надання імпульсу економічному розвитку наших стосунків», — сказав Реджеп Таїп Ердоган, зауваживши, що темою перемовин також була співпраця у безпековій сфері.

«Я думаю, що найближчим часом ми зробимо всі необхідні кроки, щоб усі ці плани втілилися», — резюмував Президент Туреччини.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський зателефонував Путіну

Крім того, ми вели онлайн-трансляцію візиту Президента Володимира Зеленського до Турції.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді