ФСБ намагалася завербувати українця в Криму: справу розкрила СБУ

19:49, 8 августа 2019
Представники силової структури натякали на начебто причетність чоловіка до аварії на «Кримському титані», вбачаючи у цьому ознаки диверсії.
ФСБ намагалася завербувати українця в Криму: справу розкрила СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Військова контррозвідка СБУ виявила чергові спроби вербування українців представниками російських спецслужб. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Силовики встановили, що взимку 2018 року представники ФСБ завербували мешканця Херсонщини, колишнього працівника заводу «Кримський титан», під час його поїздки до анексованого Криму.

Зазначається, що за допомогою методів психологічного та фізичного тиску співробітники ворожої спецслужби вимагали, щоб він зізнався у міфічних зв`язках зі Службою безпеки.

Крім того представники ФСБ натякали на начебто причетність чоловіка до аварії на «Кримському титані», вбачаючи у цьому ознаки диверсії. Не отримавши від українця реальних показів, ефесбешники змусили його під диктовку написати «зізнання» про роботу на СБУ і зобов`язання про таємну співпрацю.

Наразі потерпілий надав українській спецслужбі детальні свідчення щодо всіх обставин свого вербування.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави.

Також ми писали, що українська контррозвідка викрила агента ФСБ. Колишній працівник органів внутрішніх справ зрадив Батьківщину та продав свою честь за російські «срібняки».

До того ж відомо, що СБУ затримала небезпечного злочинця, який готував диверсію під Харковом.

Додамо, що троє українців вербували людей для роботи наркокур'єрами в РФ.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України