Комітет захисту прав адвокатів звернеться до поліції щодо тиску на адвоката Болдіна

17:30, 8 августа 2019
Максим Болдін звернувся із заявою про розміщення в мережі недостовірної негативної інформації про нього як адвоката.
Комітет захисту прав адвокатів звернеться до поліції щодо тиску на адвоката Болдіна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Вищої ревізійної комісії адвокатури Максим Болдін звернувся до Комітету захисту прав адвокатів із заявою про розміщення в мережі недостовірної негативної інформації про нього як адвоката. Згадані публікації, на думку Болдіна, принижують його честь, гідність та ділову репутацію, а також містять ототожнення адвоката з клієнтом. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України.

Комітет провів перевірку за цим зверненням та дійшов висновку, що викладені у заяві обставини свідчать про те, що невідомими особами здійснюються дії, які порушують встановлену законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» заборону ототожнювати адвоката з його клієнтом. Зокрема законом передбачені наступні застереження:

  • забороняється ототожнення адвоката з клієнтом;
  • честь і гідність адвоката перебуває під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність, передбачену законом.

Як відомо, міжнародні стандарти також передбачають, що адвокати не повинні ідентифікуватися з клієнтами та їхніми справами у зв'язку з виконанням професійних обов'язків.

У зазначених діях Комітет вбачає ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 397 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність захисника чи представника особи), та вважає за необхідне звернутись до органів Національної поліції України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 липня адвокатам і помічникам адвокатів потрібно звітуватись щодо підвищення кваліфікації перед своїми регіональними радами адвокатів за формою, передбаченою раніше діючим Порядком.

Також ми повідомляли, що в Україні стрімко зростає кількість адвокатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України