В Харкові на будові робітника розчавив кран: у справі є головний обвинувачуваний

11:58, 14 августа 2019
49–річний працівник отримав несумісні з життям травми.
В Харкові на будові робітника розчавив кран: у справі є головний обвинувачуваний
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Харкові на одному із підприємств робітника розчавило кабіною навантажувача. Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного головного механіка за фактом порушення правил безпеки, передає прес-служба відомства.

Відомо, що трагедія сталася у квітні 2019 року.

Так, троє робітників та машиніст крана проводили демонтажні роботи. Кранівник підняв кабіну на висоту близько 2 метрів, а один із робітників почав знімати електропроводку. Він став у небезпечну зону (під кабіну) та кілька разів смикнув за провід. Через неправильне стропування кабіна впала. Як наслідок, 49–річний працівник отримав несумісні з життям травми.

«Трагедія на підприємстві трапилася через неналежний контроль за додержанням вимог безпеки при виконанні зазначених робіт з боку головного механіка підприємства, який згідно з посадовою інструкцією мав відповідати за дотримання правил безпеки праці. З’ясувалося, що обвинувачений допустив до виконання демонтажу робітників, які не мали необхідної кваліфікації, та навіть не провів із ними інструктаж з питань безпечного виконання робіт», — йдеться у повідомленні пре-служби.

Обвинуваченому загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Львові жінка впала у шахту ліфта та отримала численні переломи тазу.

Також ми писали, що у Вишгороді Київської області 63-річний чоловік розбився, впавши у шахту ліфта.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва