ДБР викрило посадовця у завідомо неправдивому повідомленні про злочин

16:10, 14 августа 2019
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
ДБР викрило посадовця у завідомо неправдивому повідомленні про злочин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Київського теруправління ДБР спільно з прокуратурою Київської області повідомили про підозру посадовцю Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у службовому кабінеті чергової частини Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)», де посадовець перебував разом з одним із засуджених, він власноруч спричинив собі тілесні ушкодження — наніс кілька порізів ножем на тілі. Після цього посадовець умисно повідомив поліцейському, що ці тілесні ушкодження наніс засуджений.

«В рамках досудового розслідування була проведена експертиза, висновок якої засвідчив, що дані тілесні ушкодження посадовець заподіяв собі власноруч. Таким чином він штучно створив докази обвинувачення та завідомо неправдиво повідомив орган досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а також відсторонення його від займаної посади», — йдеться у повідомленні ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід — працівники ГВ БКОЗ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Кваліфікація: завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане із штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва