В Україні починається період цифрових трансформацій

16:14, 30 августа 2019
Попередні моделі управління цифровізації  були одними з ключових бар’єрів ефективного розвитку.
В Україні починається період цифрових трансформацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Щойно Верховна Рада України призначила Михайла Федорова на посаду віце-прем’єр-міністра — міністра цифрових трансформацій, в Україні з’явився CDTO — Chief Digital Transformation Officer, пише перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб на своїй сторінці у Facebook.

«Разом із цим Україна отримала одну з найбільш перспективних та сучасних моделей управління цифровим розвитком: віце-прем’єр (єдина координація) — цифрове міністерство (формування політики) — галузеві CDTO (ми сподіваємося, що така посада з’явиться у кожному міністерстві на рівні заступника міністра) — регіональні CDTO (на рівні заступника голови ОДА», — заявляє Вискуб.

На сьогодні цифровізація є невід’ємною частиною кожної галузі та сфери життєдіяльності, і жодне цифрове міністерство не має можливості реалізовувати e-Health, e-education, e-transport, запевняє він.

За словами О. Вискуба, теперішня та попередні моделі управління цифровізації були одним з ключових бар’єрів ефективного розвитку.

Як правило, за формування політики у цій сфері відповідали Міносвіти, Мінрегіон, СКМУ, для яких це питання було другорядним.

Олексій Вискуб також зазначив, що органу, який реалізовував політику, завжди не вистачало повноважень та важелів для просування цифрових трансформацій.

«Вірю, що сьогодні цей величезний бар'єр зламано! А нова модель управління стане ефективною та результативною!» — наголошує він.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, як «Онлайн будинок юстиції» спрощує доступ українців до юридичних послуг.

Крім того, ми писали, що Президент підписав указ про Єдиний веб-портал електронних послуг для українців.

Також відомо, як Зеленський за допомогою діджиталізації боротиметься з корупцією.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська