Справа екс-беркутівця, який катував активістів: рішення суду оскаржать

13:30, 1 сентября 2019
Андрія Хандрикіна звинувачують у катуванні активістів під час Революції Гідності.
Справа екс-беркутівця, який катував активістів: рішення суду оскаржать
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори оскаржать рішення Дніпровського райсуду щодо виправдання екс-беркутівця Андрія Хандрикіна. Про це повідомив керівник групи прокурорів Валерій Смирнов, передає «Громадське».

Відомо,що Хандрикіна звинувачують у катуванні активістів під час Революції Гідності.

За словами Смирнова, прокуратура збирається оскаржувати рішення суду, яким звинувачуваний в катуванні активістів на колонаді стадіону «Динамо» колишній «беркутівець» був виправданий.

Він додав, що під час розгляду справи суддя вийшла за межі своєї процесуальної ролі, коли не надала стороні обвинувачення право реплік під час дебатів.

«У нас були конкретні обґрунтовані доводи, які спростовують аргументи захисника Хандрикіна, Валентина Рибіна, про неналежність доказів та не доведення вини обвинуваченого. Проте чомусь суддя не надала нам права спростувати позицію захисту під час дебатів. Наші процесуальні права були порушені, і це також ми будемо вказувати у нашій апеляційній скарзі. На подання апеляції у нас є місяць», - пояснив Смирнов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла нові подробиці розслідування у справі побиття студентів на Майдані в листопаді 2013 року. Генпрокуратура вручила підозри ще двом екс-бійцям спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ «Беркут».

Також ми писали, що суд розглянув апеляційні скарги щодо справи екс-беркутівців.

Крім того, ГПУ повідомила про підозру в незаконному затриманні активістів Майдану двом екс-бійцям міліцейського підрозділу «Беркут», один з яких зараз працює в поліції.

Додамо, Святошинський райсуд Києва продовжив арешт п'ятьом колишнім «беркутівцям», які обвинувачуються у вбивствах активістів Революції Гідності.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва