Екс-очільника Держслужби ветеранів війни піймали на розкраданні бюджетних коштів

09:48, 4 сентября 2019
Чиновник неналежно виконав бюджетну програму з психологічної реабілітації біців АТО, що спричинило тяжкі наслідки державі у сумі 22 млн гривень.
Екс-очільника Держслужби ветеранів війни піймали на розкраданні бюджетних коштів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Екс-керівника Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО підозрюють у службовій недбалості. Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, справу передали до суду.

Зазначається, що держслужбовець неналежно виконав бюджетну програму з психологічної реабілітації бійців АТО, що спричинило тяжкі наслідки державі у сумі 22 млн гривень.

Так,  екс-керівник не контролював виконання умов договорів про закупівлю за державні кошти відповідних реабілітаційних послуг.

За даними ДБР, у 2015 році Держслужба у справах ветеранів уклала договори про фінансування послуг з реабілітації із компаніями. Останні, з метою привласнення бюджетних коштів, надали неправдиві відомості щодо кількості учасників АТО, які пройшли реабілітацію.

У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що  на Житомирщині військовий комісар брав хабарі від призовників за уникнення строкової служби в ЗСУ.

Також в Олександрії на Кіровоградщині водій-порушник намагався дати хабар поліцейському.

Крім того, на Київщині голова територіальної громади одного з районів області вимагав 600 доларів за укладення договору про розміщення зовнішньої реклами на території підконтрольного йому ОТГ.

Додамо, що житомирську чиновницю піймали на розкраданні держкоштів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва