Зеленський дав відповідь на петицію щодо легалізації зброї

13:32, 6 сентября 2019
Електронну петицію про легалізацію зброї в Україні підтримали понад 25 тисяч громадян.
Зеленський дав відповідь на петицію щодо легалізації зброї
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Володимир Зеленський дав відповідь на електронну петицію про унормування обігу зброї в державі, зокрема короткоствольної, та права на її застосування з метою захисту. Глава держави заявив, що вважає легалізацію передчасною.

Про це йдеться у його відповіді на петицію.

«Зважаючи на визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність — людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та враховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу в державі зброї вбачається передчасною, а тому не може бути підтримана», — наголосив Президент.

Петицію було зареєстровано головою наглядової ради Всеукраїнської громадської організації  «Українська асоціація власників зброї» та підтримано понад 25 тис. громадян.

Зеленський висловив подяку автору петиції, а також членам ВГО «Української асоціації власників зброї» і громадянам, які підтримали петицію.

«Висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані до Комісії з питань правової реформи», — пообіцяв Президент.

Він зауважив, що через тривалу воєнну агресію Росії проти України і проведення бойових дій на сході велика кількість зброї знаходиться у незаконному обігу.

Повідомляється, що через це Володимир Зеленський вважає, що комплексне та фахове вивчення ситуації у цій сфері, насамперед з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану військово-політичної і оперативної ситуації, громадського порядку та публічної безпеки, може стати надійним підґрунтям для ухвалення правильних рішень у питаннях запобігання виникненню додаткових причин та умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що українці в електронній петиції закликають Президента зменшити вартість бензину

Крім того, ми писали про висновок експертів щодо законопроекту Зеленського про НАЗК.

Також відомо, що від Зеленського вимагали позбавити Савченко звання Героя України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва