Розгулював селом з повною кишенею патронів: суд покарав зловмисника

18:57, 6 сентября 2019
На території колишнього санаторію чоловік знайшов 28 патронів та поклав їх до кишені.
Розгулював селом з повною кишенею патронів: суд покарав зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Хмельниччині Білогірський райсуд визнав чоловіка винним у в незаконному носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що у квітні 2019 року в селі Волиця Польова Теофіпольського району на території колишнього санаторію чоловік знайшов 28 патронів. Спочатку знайдений магазин чоловік сховав неподалік, у чагарнику, а 25 травня цього року забрав зі схованки і поклав до кишені.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, пояснивши, що того дня зі знайденими патронами прийшов до сільського магазину купити горілки. Проте між ним і власником магазину зав’язалася сварка, підприємець викликав поліцію. Під час обшуку правоохоронці виявили в кишені чоловіка боєприпаси, дозволу на придбання, зберігання і носіння яких він не мав.

Обираючи покарання за вчинене, Білогірський суд урахував, що обвинувачений вже має шість судимостей і на шлях виправлення не став, вчинивши новий умисний тяжкий злочин, разом із тим він щиро розкаявся й активно сприяв його розкриттю: з’являвся на всі виклики правоохоронців і суду, надавав докази, повідомляв деталі тощо. Оцінивши обставини, суд дійшов висновку про можливість призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі нижче від найнижчої межі (стаття 69 Кримінального кодексу України), встановленої в санкції частини 1 статті 263 КК України, але з його реальним відбуванням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали правоохоронця, який продавав зброю.

Також ми писали, що у Чернівецькій області поліція знайшла та вилучила нелегальну зброю. Силовики знайшли пістолет, обріз мисливської рушниці та набої. 

До того ж стало відомо, що на Луганщині у покинутій школі силовики знайшли схованку зі зброєю та боєприпасами.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва