Вимагали $5 000 за злочин, якого не було: у справі копів є подробиці

14:10, 16 сентября 2019
Поліцейські обіцяли громадянину не притягувати до кримінальної відповідальності його сина.
Вимагали $5 000 за злочин, якого не було: у справі копів є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо начальника та заступника начальника слідчого відділення одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області, підозрюваних в одержанні від громадянина неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за 5 тисяч доларів США поліцейські обіцяли громадянину не притягувати до кримінальної відповідальності його сина — не вручати йому повідомлення про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, якого той насправді не вчиняв.

«Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», — повідомили у Бюро.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що суд арештував хабарників з Калуша, які вимагали $70 000 від підприємця.

Також відомо, що на Кіровоградщині «впливовий» коп вимагав хабар за повернення автівки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва