Понад один мільярд гривень на рік: у Києві викрили потужний «конвертцентр»

11:12, 23 сентября 2019
Протиправний бізнес діяв з 2017 року.
Понад один мільярд гривень на рік: у Києві викрили потужний «конвертцентр»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві СБУ припинила діяльність конвертаційного центру із загальним обсягом понад 1 мільярд гривень на рік. Про це передає прес-служба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що група ділків організувала протиправний бізнес, який діяв з 2017 року. Зловмисники на замовлення «клієнтів» здійснювали фінансові операції з використанням низки фіктивних підприємств для незаконного переведення коштів у готівку з метою ухилення від податкового навантаження та виведення грошей у «тіньовий» сектор економіки. Серед замовників протиправних послуг були представники комерційних структур реального сектору економіки Київщини та низка держаних підприємств.

«Під час санкціонованих слідчих дій у Києві в офісних приміщеннях, автомобілях та за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 печаток фіктивних комерційних структур, держпідприємств та більш ніж 4 мільйони готівки в різних валютах у гривневому еквіваленті. Також виявлено установчі, реєстраційні документи та печатки «офшорних» компаній, які використовували для виведення коштів за кордон, з подальшим псевдоінвестуванням та їх легалізацією через купівлю рухомого і нерухомого майна.

Крім того вилучено комп’ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність», — повідомили у СБУ.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Львівській області виявили конвертаційний центр, який діяв протягом 2018-2019 років та мав місячний тіньовий обіг понад 500 млн грн.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва