У ДПС підрахували, на скільки збільшилося нарахування ПДВ

13:57, 26 сентября 2019
За результатами серпня нарахування ПДВ збільшились майже на 3 млрд гривень.
У ДПС підрахували, на скільки збільшилося нарахування ПДВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За оперативними даними, сума нарахованого податку на додану вартість у вересні за результатами діяльності у серпні склала 19,8 млрд грн, що на 2,9 млрд грн, або на 17,2% більше аналогічного періоду минулого року (16,9 млрд грн). Про це повідомляє пре-служба ДПС.

«Вказаний результат було забезпечено завдяки ефективній аналітичній роботі та ефективному адмініструванню ПДВ, у тому числі відпрацюванню ризикових операцій органами ДПС», — наголосив голова ДПС Сергій Верланов.

Співвідношення задекларованого податку до обсягів реалізації склало 2,7% проти 2,3% в аналогічному періоді минулого року.

При цьому обсяг постачання у серпні 2019 року збільшився у порівнянні із серпнем 2018 року лише на 2,2% (з 723 до 739 млрд грн).

В цілому нарахування податку у 2019 році зросло на 12,8 відсоткових пункти. Так, у 2019 році нараховано податку 152,6 млрд грн, що на 17,5 млрд грн  більше аналогічного періоду минулого року (135,1 млрд грн). 

На своїй сторінці у Facebook Верланов підкреслив, що «щоденна робота з індикаторами, показниками та ризиками, аналітичне відпрацювання сектора мінімізаторів, співпраця з Мінфіном та СБУ вже дає певний результат».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що податкова служба запровадила нові договори про визнання електронних документів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва