Державна політика у сфері зайнятості: Кабмін зареєстрував новий законопроект

18:00, 27 сентября 2019
Законопроектом пропонується визначити Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України головним органом у системі центральних органів виконавчої влади.
Державна політика у сфері зайнятості: Кабмін зареєстрував новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2168 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції». Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Законопроект було зареєстровано на сайті парламенту 24 вересня, проте текст з’явився у п’ятницю, 27 вересня.

Документ опрацьовується у Комітеті.

У пояснювальній записці вказано, що у зв’язку із затвердженням нового складу уряду передбачається перерозподіл повноважень Кабміну щодо вирішення питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення.

Варто зазначити, що державне регулювання зайнятості — це система заходів цілеспрямованого впливу на попит, пропозицію, ціну товару, підвищення ефективності суспільного відтворення, забезпечення стійкого економічного зростання.

Одним із макроекономічних інструментів прискорення економічного зростання є створення сприятливих умов для інвестиційної привабливості території, яка формується з урахуванням цілого комплексу факторів, найбільш вагомими серед яких є підготовка та перекваліфікація кадрів.

У записці пропонується визначити Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин.

Тож, перерозподіл повноважень щодо вирішення питань держуправління у сфері праці та зайнятості населення потребує внесення змін до законів України, які визначають правові, економічні та організаційні засади реалізації держполітики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю, державне регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України за кордоном (трудових мігрантів) і членів їхніх сімей.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про окремі аспекти сфери дії трудового законодавства

Крім того, ми писали, що КАС ВС уточнив повноваження органів Держпраці.

Також відомо, що уряд змінив процедуру проведення конкурсу на посади держслужби.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська