Журналісти щось наплутали, я залишаюсь, — Арахамія прокоментував чутки про звільнення

12:54, 1 октября 2019
У ЗМІ з’явилась інформація про те, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія збирається скласти свої повноваження.
Журналісти щось наплутали, я залишаюсь, — Арахамія прокоментував чутки про звільнення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президентська партія «Слуга народу» наприкінці жовтня збереться на з'їзд, де буде обговорюватися зміна голови політсили. Про це стало відомо з інтерв’ю першого заступника голови фракції Олександра Корнієнка, яке він дав агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, нинішній голова фракції Давид Арахамія хоче скласти повноваження.

«Наприкінці жовтня буде з'їзд. Серед запланованих питань — зміна голови партії. Накопичилися питання різні, які треба терміново провести. Є юридичні питання. У нас є заява голови партії про те, що він хоче скласти повноваження. Таку заяву може прийняти тільки з'їзд партії», — заявив Корнієнко.

Натомість у ЗМІ з’явилась інформація, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія спростував чутки про те, що він залишає свою посаду. Про це повідомляє УНН.

«Немає такої інформації. Я не член партії — я голова фракції, це журналісти щось наплутали. Я залишаюсь», — заявив Арахамія.

За його словами, інформація про те, що він йде з посади, з’явилася у ЗМІ у зв’язку із плутаниною: під час з’їзду «Слуги народу» буде звільнений голова партії Дмитро Разумков. Він не може обіймати цю посаду, оскільки є спікером парламенту. А Давид Арахамія — голова фракції, а не партії.

Голова Верховної ради Дмитро Разумков підтверджує свою відставку з поста глави партії «Слуга народу». Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами Разумкова, не досить коректною є ситуація, коли голова ВР одночасно є і головою партії.

«Щодо моєї позиції — дійсно. Ми про це говорили й раніше. Мабуть не досить коректно, коли голова Верховної Ради одночасно є і головою партії. Я думаю, що будуть зміни в керівництві партії. Я думаю, що буде змінюватись і статут партії, і, можливо, я буду займати іншу посаду в партійній структурі», — зазначив він.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада України зможе проголосувати за запуск ринку землі до нового року.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва