Справа щодо розведення норок: суд ухвалив рішення стосовно діяльності звіроферми

19:44, 2 октября 2019
Товариство не виконало припис та продовжує здійснювати діяльність з порушенням вимог законодавства України.
Справа щодо розведення норок: суд ухвалив рішення стосовно діяльності звіроферми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів 7ААС залишила без задоволення апеляційну скаргу ТОВ на рішення Житомирського окружного адміністративного суду у справі за адміністративним позовом Державної екологічної інспекції Поліського округу до ТОВ, третя особа, без самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача — громадська організація «Стоп корупції», про застосування заходів реагування. Про це повідомляє прес-служба суду.

Суть позову: Держекоінспекція Поліського округу звернулась до суду, щоб застосувати заходи реагування до ТОВ шляхом часткової зупинки діяльності та заборони здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Зокрема позивач просив суд заборонити використання ТОВ шедів на звірофермі для утримання, відгодівлі та розведення хутрових тварин — норок, на території Сінігурівської сільської ради Житомирського району до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля зазначених об’єктів.

В обґрунтування позовних вимог Держекоінспекція зазначає, що посадовими особами інспекції було проведено планову перевірку ТОВ на предмет додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення й охорони природних ресурсів. У ході перевірки встановлено порушення, які створюють загрозу навколишньому природному середовищу, та видано припис щодо усунення виявлених порушень. Однак припис товариством не виконано, та воно продовжує здійснювати діяльність з порушенням вимог законодавства України.

Колегія суддів 7ААС залишила в силі рішення Житомирського окружного адміністративного суду, яким позов задоволено.

Із повним текстом рішення 7ААС можна ознайомитись у ЄДРСР (справа №240/5150).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що Верховний Суд визнав законним наказ Мінекології, яким лося внесено до Червоної книги.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду