«Жодного російського «сліду» в роботі ДБР немає, не було і не буде», — Труба

12:59, 4 октября 2019
Державне бюро розслідувань не зверталося і не планує звертатися за правовою допомогою до Російської Федерації.
«Жодного російського «сліду» в роботі ДБР немає, не було і не буде», — Труба
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відомство ніколи не обговорювало варіант звернення до Російської Федерації для отримання правової допомоги у жодному з кримінальних проваджень. Про це повідомив очільник Бюро на своєму Telegram-каналі.

Так, Державне бюро розслідувань не зверталося і не планує звертатися за правовою допомогою до Російської Федерації у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року.

«Наголошую: жодного російського, або якогось іншого «сліду» в роботі ДБР немає, не було та не буде», — йдеться у повідомленні Труби.

Як відомо, слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій службових осіб, які займали, або займають особливо відповідальне становище в органах державної влади України під час організації проходження кораблів Військово-морських сил України через Керченську протоку в листопаді 2018 року.

З метою проведення якісного та об’єктивного досудового розслідування проводиться комплекс слідчих дій у відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом України. Інформація щодо стану досудового розслідування згаданого провадження розголошується виключно офіційно від імені ДБР та у спосіб, передбачений ст. 222 КПК. Поширення фейкової інформації може зашкодити перебігу та результатам досудового розслідування.

Крім того, дезінформація суспільства щодо залучення Державним бюро розслідувань до своєї роботи Російської Федерації підриває імідж ДБР та має на меті дискредитувати роботу нового правоохоронного органу.

«Ця інформація, поширена у сьогоднішній заяві партії “Європейська солідарність”, не відповідає дійсності», — зазначили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Держбюро розслідувань розповіли про можливі наслідки прослуховування кабінету Труби

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде