Рада ввела єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ

18:42, 4 октября 2019
Депутати внесли відповідні зміни до Податкового кодексу.
Рада ввела єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю 4 жовтня Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроект №1049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Про це йдеться на сайті Ради.

За проект проголосували 255 нардепів.

Основною метою закону є ефективне функціонування єдиного рахунку і установка заборони на звернення стягнення та накладання арешту на грошові кошти на такому єдиному рахунку платників податків, яке можливе лише після одночасного внесення змін до Податкового кодексу України, Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про виконавче провадження".

Документом вводиться система сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації повного і спирту етилового, а також митних платежів), єдиного соціального внеску через електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який буде відкритий для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

Крім того, Рада внесла відповідні зміни, необхідні для введення єдиного рахунку, до Податкового кодексу. Нардепи прийняли в другому читанні проект закону №1051 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". За нього проголосували 274 депутати ВР.

Раніше "Судово-юридична газета" писала, що Верховна Рада схвалила Програму дій уряду.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси